Общо 60 000 лева са необходими на баскетболната ни федерация за закупуване на 4 игрища за стрийтбол, които да бъдат използвани при различни турнири, организирани у нас. Ръководството на родната централа обяви 2011-та година като най-успешната досега за стрийтбаскетбола или както тази млада дисциплина се нарича в света – 3х3.

„Сезонът не само е успешен, а и ентусиазиращ. Много важен и мотивиращ за нас бе успехът ни на Световното юношеско първенство 3х3 в Римини и представянето на тимовете ни на Мастърс-турнира в Румъния. Догодина започваме по-сериозна подготовка на стрийтбол състезателите и ще опитаме да привлечем повече участници в държавното първенство”, коментира президентът на федерацията Георги Глушков.

Тази година Държавното първенство по стрийтбол събра 663 отбора или почти 2 000 играчи във всички възрасти, които се състезаваха в 8 града. Родната централа ще направи опит с организацията си да заслужи правото победителите от държавния шампионат да участват в големите Мастърс турнири, които ще се провеждат в някои от най-известните световни градове.

Българската федерация по баскетбол вече стартира и инициатива по поставяне на баскетболни табла в детските градини. Нови кошове ще получат две детски градини – „Делфинче” във Варна и още една ЦДГ в гр. Трявна.