Селекционерът на националния ни тим по баскетбол Росен Барчовски призна при заминаването на отбора за последния подготвителен турнир в Гърция, че има реална вероятност Иван Лилов да пропусне Европейското първенство в Литва.

„Възможно е Лилов да пропусне Европейското. Не е добре, оправя се. Според лекарите нормално върви възстановяването, но трябват още няколко дни. Не мога да кажа, че е отпаднал окончателно, но е възможно да не пътува. Не мога да кажа окончателно, че това ще е съставът, който ще пътува за Литва. Имаме три мача, всичко се случва. После имаме още три дни в София, а и три момчета останаха в София- Асен Великов, Иван Лилов и Денис Агре. Но горе-долу това ще е съставът. Кой знае какви промени надали ще има”, коментира Барчовски на летище София.

Баскетболистите ни отпътуваха за Атина, като пристигнаха на аерогарата в последния момент, заради повреда на автобуса, който си превози от хотела им до летището.

„В проверките, които предстоят трябва да сме много близо до това, което ще играем на Европейското първенство. Това означава да играем доста по-добре от досега. Аз съм оптимист, защото в последните дни в Правец играехме добре. Мисля, че играта се доближи до това, което искам. Дано да го покажем сега в Гърция. Силни са отборите много. Надявам се да стоим доста по-добре, отколкото примерно в Испания. Контузиите се отразиха на подготовката ни, важни фигури отпаднаха. Ще трябва да ги компенсираме. Такива неща се случват и в другите отбори. Не ни избегнаха и нас”, завърши Росен Барчовски.