Балкан привлече сръбския баскетболист Владимир Панич, на мястото на заминалия в посока Румъния Иван Лилов. Панич пристигна късно снощи в Ботевград, и днес ще бъде картотекиран като състезател на тима. Това означава, че на практика сърбинът ще е на разположение за мача с Левски в събота, но надали старши треньорът Александър Тодоров ще го използва в дербито, тъй като подготовката за двубоя вече почти е приключила.

Владимир Панич пристига в Балкан след като се раздели с Металац Валево през октомври миналата година. Бившият капитан на Металац удари шамар на съотборник в съблекалнята, след спречкване по време на тренировка, и малко изненадващо, въпреки че се ползва с огромно уважение в клуба от Валево, бе освободен.

През в последните два сезона той бе част от словенския Златорог Ласко, с който игра и в Адриатическата лига. За кратко там съотборник му бе и българският гард Александър Груев. Панич бе топреализатор за Златорог, както в Адриатическата лига, така и в словенското първенство през сезон 2011-12.

30-годишният стрелец е играл в няколко отбора в родината си, в началото на своята кариера, след което е носил екипите на Копер от Словения, МЕНТ Василакис от Гърция, Босна АСА Сараево, а през 2008-09 е един от топреализаторите на иранското първенство.

Владимир Панич е третият сръбски играч в Балкан, след Урош Петрович и Бошко Йовович.