Старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич сподели след контролата срещу Арис, че новите попълнения още имат нужда от време за сработка със състава. „Доволен съм, че изиграхме добър мач и за двата отбора, а не съм доволен, защото се вижда, че отборът не е сработен. Новите попълнения още не усещат съотборниците си и не правят това, което трябва да правим. Играхме добре в защита през първото полувреме, но не направихме достатъчно разлика, защото не взимахме някои прости решения при контраатаката. Трябваше да е по-голяма разликата и да бием по-лесно този противник. Доволен съм, че всички полагат усилия в защита, но в нападение има малко проблем”, коментира Арсич пред Гонг.

Американецът с български паспорт Андре Оуенс завърши с 18 точки и 4 борби за 33 минути на терена при успеха над гърците с 84:73 точки. Националът Павел Маринов се отчете с 15 точки и 2 борби за 18 минути, а Акида Маклейн игра 6 минути и не се разписа в коша на Арис.

„Опитахме се да запазим целия състав, защото миналата година имахме добра атмосфера и играчите се познават добре. Вярвам, че когато играчите са по-свежи, мачовете ще изглеждат по друг начин. Има и някои неща, които трябва да се изчистят, които са лоши навици от предишни отбори”, заяви Йовица Арсич, а по повод съперника в квалификациите за Еврокъп Простейов каза:

„Досега сме гледали един мач. За нас най-важно е ние да сме готови за тези мачове. Вярвам, че сме по-добри и имаме шанс.”