„Много беше оспорван двубоят и имаше много напрежение. Не трябваше да е така. Трябваше по-рано да свършим работа, ама не стана. Важното е, че свършихме работата. Видяхте каква беше играта. Тити не е доволен от съдийството, но аз повече не съм доволен от съдийството. Критерият не беше такъв какъвто трябва да бъде. Имахме много фаулове и това ни създаде проблеми”, коментира старши треньорът на новия носител на Купата на България ЛукОйл Академик Йовица Арсич. Шампионите си върнаха трофея след успех над Левски с 81:80 точки.

ВИДЕО - ТУК!

„Другият проблем беше, че изгубихме предимството си от 10 точки и после станахме много нервни. С организация само за стрелба за три точки искахме да ги бием, а това не може да стане. Това беше един от основните проблеми. Друг проблем беше, че не направихме баланс в борбите с Левски. В 90% от мачовете ни имаме поне 10 борби повече от съперника, а сега имахме проблеми и затова беше такъв резулатът. И преди сезона казах за Божидар Аврамов, че очаквам от него да върви нагоре. Нормално е с времето да играе все по-добре. Не съм изненадан от стрелбите му за три точки, той и от преди си има добра стрелба. Той просто трябва да мисли по-добре за отбора и да има по-добра селекция на стрелбата си. В нашия тим не е важно кой колко ще вкара, а да реагираме според противника. Ние познаваме Левски добре, но преди те за изпуснат няколко фаула, ние бяхме тези, които стреляха слабо”, добави още Арсич, а по повод остатъка от сезона в Националната лига заяви:

„Купата е специфичен турнир, в който ако паднеш един път няма как да поправиш нещата и е нормално в следващите мачове, които идват да играем по-добре. Имаше напрежение, защото от две години не бяхме взимали Купа и сега смятам, че ще ни е по-лесно.”