Един от лидерите на националния отбор по баскетбол Филип Виденов е под въпрос за оставащите два мача на България от европейските квалификации. Гардът получи неприятна контузия в лявата ръка още през първото полувреме на снощния двубой с Финландия, и доигра срещата с превръзка. Въпреки явната болка, която изпитваше, Виденов стисна зъби и престоя на терена 31 минути като отбеляза 4 тройки и общо 12 точки. Освен това той подаде 5 асистенции и хвана 2 борби за победата със 102:90.

След като бе направена рентгенова снимка на ръката му, се оказа, че Филип е играл със счупена костица и е под въпрос за останалите две срещи в квалификационната група.

„Днес му предстои преглед при известния наш специалист Тони Георгиев и тогава ще преценим какво е състоянието му,” каза за BulgarianBasket.com Тити Папазов. „С поведението си на терена снощи Филип може да бъде адмириран. Всички се надяваме той да може да играе срещу Италия следващата сряда. Засега все още не може да кажем какво е положението му.”

Виденов игра средно по 35.7 минути във всичките 6 срещи до този момент и има по 13.2 точки, 5.2 овладени топки и 4.0 асистенции на мач със среден коефициент от 13.3. Той е вкарал най-много тройки за българския тим от началото на квалификациите – 17 от 40 опита (42.5 %). Виденов стартира във всичките 6 мача.

Националите почиват в кръга, който е в събота и пътуват за следващия мач с Италия в началото на следващата седмица.