„Ще видим на полувремето на първия мач дали сме готови, но според мен – да, готови сме”, заяви националът Филип Виденов, който заедно със съотборниците си от мъжкия баскетболен състав на България утре заминава за участие на Европейското първенство в Полша.

„Всички отбори са преодолими. Важното е да играем нашата си игра и много добре в защита. Съвсем слабо ме интересува какво пишат поляците. Според мен Турция също е преодолим съперник. Нямаме какво да губим срещу Литва. Ние сме по-добър отбор от последното Европейско първенство, на което участвахме. Сега сякаш сме по-спокойни. На предишното, не че имаше страх, но сега сме по-уверени. Отиваме да изиграем добри мачове. Надявам се да спечелим и да минем в другата фаза. Мисля, че сме способни. Според мен сме по-силни от миналия път. Имаме добър треньор и играчите сме по-опитни. Имаме сили, въпросът е да го направим”, каза още Виденов след последната проверка на националния срещу Рилски спортист.

Едно от новите попълнения на Рилецо екс-националът Георги Давидов пожела успех на играчите от представителния ни тим:

„Направихме добра проверка. Да се заблуждаваме те ни играха на 100%, а и ние не показахме всичко. Момчетата имат невероятен шанс сега на Европейското. Пожелавам им успех и да покажат най-доброто от българския баскетбол, пък да победим – един, два пъти, колкото може. Оптимист съм. Момчетата са обиграни. Не си спомням такава силна селекция. Сигурен съм, че ще покажем много добър баскетбол в Полша. Мисля, че сега сме по-силен състав от предишното Европейско. Тогава играхме силно, но ни липсваше късмет. Дано сега да е с нас и да вземе поне една победа, а аз ще съм много щастлив.”