България победи Грузия с 79:69 в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство по баскетбол в Литва, а след срещата капитанът на представителния ни тим Филип Виденов призна пред Гонг, че българите са си свършили повече от добре работата. За да продължат напред обаче Белгия трябва да победи Украйна по-късно тази вечер, а Филипов заяви, че момчетата отиват да палят свещи.

„Ядосахме се, че не успяхме да бием с 14 точки разлика и така да не зависим от резултата от другия сблъсък. Направихме добър мач, всички момчета. Гледаха повече да подавам, за да започнат всички да заиграят силно”, коментира Виденов.

„Отиваме на църква да се молим за белгийците. Мисля, че ние свършихме нашата работа. Нямаше закъде да се отказваме, хванахме много важни борби. Може би те се отказаха по едно време. Много се радвам, че се бихме мъжки както и вчера”, добави той.

„На европейското силите малко или много са изравнени, всеки иска да се бори, да играе. Но трябва показваме добри игри догодина и по-догодина, да има постоянство. Трябва ни дисциплина и още малко увереност. Все пак отборът е подмладен”, каза още капитанът на България.