Националът Филип Виденов бе разочарован като всичките си съотборници от представителния ни тим по баскетбол след съкрушителната загуба с една точка от Унгария в Шалготарян.

„Накрая, късмет или не, изгубихме. Няма значение, че съм играл 40 минути. На мен се разчиташе повече. Сега съм уморен, но нали за това тренираме. На живот и смърт ще е мачът с Финландия. Не мисля, че Господ ни е взел, това което ни даде срещу Италия. Ние заслужавахме победата срещу Италия, а сега просто не играхме добре в защита. Вкараха ни много и ние трябваше да ги спрем. Надявам се следващият мач да е победа”, коментира Виденов след срещата, в която България изпусна да спечели след тройка на съперника в последните секунди.

По повод представянето на Филип Виденов наставникът Пини Гершон заяви: „Ами пак ще кажа, че е трудно да се играе 40 минути. Когато състезателят направи две-три грешки, започва да губи увереност, а ние бяхме заплашени от много фаулове и затова не можехме да играем агресивна защита. Филип единствен игра 40 минути, а не мога да назова много играчи, дори на най-високо ниво, които за играят 40 минути. Да, баскетболът се играе 40 минути, но не и от един състезател, а ние нямаме играч на неговото ниво, който да го замени.”