Националът Филип Виденов и един от най-добрите български баскетболисти в последните години заяви, че се чувства отлично в новия си сръбски клуб Цървена звезда и се надява на добър сезон. Звезда гостува на словенския Юнион Олимпия в следващия кръг на Адриатическата лига, а до момента има две поражения и една победа, като Виденов заслужи доста похвали за първите си изяви в гранда от Белград.

„Ние отборно преди първия мач бяхме тренирали общо взето една седмица, плюс този турнир, който изиграхме в Турция. Лошо стана, че изгубихме, ама мачовете бяха наши – с Будучност и Железник. В последния мач бихме в къщи Загреб. Вече се вижда, че доста по-добре играем един с друг и мисля, че ще сме добри този сезон. Играем добре. Другите отбори вече се готвят два месеца, а някои и повече. Ние се сработваме малко по малко. Млад отбор сме, но талантлив в същото време. Мисля, че можем да се справим добре. В последния мач играхме много добре и като отбор, и като тактика. Треньорът ни също е на много високо ниво и добре работим. Мисля, че ще е добър сезонът, надявам се”, сподели Филип Виденов пред Гонг.

„Аз също се чувствам много добре. Малко тройките трябва да започнат да влизат. От друга гледна точка се чувствам много добре тук, в смисъл, че ми се дава шанс да играя. В последните мачове треньорът ме пуска по 35 минути, а точно от това имам нужда. Момчетата в отбора се държат много добре и с мен и по между си. Много добра атмосфера има. Надявам се това вече да е правилното място. Ами, да, усеща се по-голям интерес. Най-малкото тук, където и да отидем хората ни познават, което за мен е изненадващо. Като цяло се усеща, че е голямо име. Много професионално се работи в баскетболно отношение. В смисъл, че всеки знае във всеки един момент какво трябва да се направи, което е много добре за отбора. В отборната игра няма тайни, няма недоразбрана работа, която трябва да се свърши. Треньорът използва максимално качествата на играчите. Който играе добре, получава време. Ако играеш добре, имаш шанс да покажеш какво можеш”, коментира Виденов от Белград.

Колкото до амбициите и целите на Цървена звезда за сезона, Филип заяви: „Ами искат да се играят три финала – сръбската лига, Адриатическата лига и Купата на Сърбия са желателните финали и колкото може по-напред в УЛЕБ да се стигне. В Адриатическата лига имаме доста добри шансове поне за Финалната четворка да се класираме. Вече и в УЛЕБ може да направим нещо. Доста по-добре са нещата тук. Сръбски говоря и разбирам. Градът е хубав, подобен е на София, има всичко.”