Видинският баскетболен клуб Видабаскет е пред закриване заради липса на средства за участие в първенство за мъже през тази състезателна година, съобщиха от клубната управа.

Остават само 4 дни до изтичане на крайният срок, в който ръководството на отбора трябва да внесе сумата от 4000 лева, за да участва в първенството на страната.

В декларация до медиите от клуба изразяват надежда за разрешаване на финансовата кризата около мъжкия представителен тим.

Обещаните целеви средства от община Видин за спортна дейност не са преведени в клубната сметка, въпреки многобройните разговори, уверения и срещи с кмета.

От клуба има подадена заявка за участие в мъжкото първенство на страната с надеждата, че отговорните хора от общинската администрация ще изпълнят поетите ангажименти и ще осигурят средства за отбора, се казва в декларация на ръководството на Видабаскет.

Остава неясно бъдещето на един от най-традиционните и социални спортовете в цялата Видинска област. Ръководството на Видабаскет си дава ясна сметка за финансовото състояние на общината и на фона на всеобщата криза никога не си е позволявало да настоява за хиляди левове и пълна издръжка на клуба.

Видинският баскетбол създава кадри и със собствени играчи на свободни начала участва в държавния мъжки шампионат. За една състезателна година бюджетът на мъжкия тим е само 15 хиляди лева за покриване на спортния календар, такси и съдийски разходи, уточняват от клуба.

В сряда от 8.30 часа привърженици, състезатели, деятели и представители на клуба ще посетят отново общината за да осъществят среща с администрацията за разрешаване на проблема, съобщи БТА.