Отборът на Видабаскет се прибира днес в България, след като взе участие на международния турнир в Мароко от 21 до 27 април.

Българите попаднаха в предварителна Група А заедно с домакина Ас де Сале (Мароко), Езахра Спортс (Тунис), Ал Ахли (Саудитска Арабия) и Фат Ус де Рабат (Мароко).

Българският представител стартира турнира със загуба от мароканския представител Фат Ус де Рабат, но после спечели две последователни срещи - срещу участниците от Тунис - Езахра Спортс и срещу арабския Ал Ахли.

Нашите се наложиха с 86:83 над Езахра, а тимът от Саудитска Арабия бе победен с 86:76 след продължения и 71:71 в редовното време.

Късно снощи Видабаскет отстъпи на домакина Ас де Сале и след 61:86 загуби шансове за участие във финалната четворка и разпределение на местата от 1-во до 4-то. Българският тим остана трети в група А с 6 точки.

По-късно днес са финалът и срещата за 3-то място. Домакините от Сале ще спорят с Ахли Бенгази за титлата, а третото място ще бъде определено в двубоя между сръбския ОКК Белград и мароканския Фат Ус де Рабат.

Това е трето поредно издание на международния турнир в гр. Сале, Мароко. За пръв път участие има български представител. Домакините отправиха покана и за следващата година.