Безплатен ще бъде достъпът до “Арена Самоков” в деня на откриването на залата, когато сще се състои и българският Мач на звездите. Това решение е взето по идея на кмета на Самоков Ангел Николов. Мачът на звездите ще се състои на 8 март 2008 година от 17.00 часа в зала “Самоков”. Влизането в съоръжението обаче ще става само със специални пропуски, издадени от домакините.

На 25 февруари 2008 година в 11,30 ч. в конферентната зала на ДАМС ще се състои официалната пресконференция на Мача на звездите. На нея ще бъдат дадени подробности около тазгодишното издание на двубоя и ще бъдат представени съставите на двата отбора. На въпросите на медиите ще отговарят президентът на БФБ Атанас Тонев, изпълнителният директор на генералния спонсор Петър Аврамов, кметът на Самоков Ангел Николов, представители на организаторите и спонсорите на отбори Леденика и Тойота. Ще бъде представен официално и екипът на фирма “Фулмакс” за двубоя.

На пресконференцията ще бъдат изнесени официално и резултатите от гласуването за участници в двата отбора, което продължава до 24 февруари на официалния сайт на Мача на звездите www.allstar2008.info.