Името на Сашо Везенков се свързва с един от най-успешните състави Балкан Ботевград през годините. Сега вече като спортен директор на шампиона ЛукОйл Академик бившият баскетболист казва, че за него е голяма радост класирането след толкова време на Балкан на финала и то точно срещу „студентите”.

Първият сблъсък от битката за титлата у нас е довечера от 17.30 часа в Правец. Фаворитът е ясен – ЛукОйл Академик.

„За мен е много голяма радост, че Балкан след толкова години е пак на финал и то срещу нашия отбор. По-добро за мен не можеше и да стане. Друг е въпросът с какво Балкан успя да стигне до финала. Според мен като сила Балкан беше третият, четвъртият, да не кажа петият отбор в А група, но просто в Ботевград мирише на баскетбол и това сме го говорили много пъти и заедно с амбицията на Гошо Младенов това стана факт. За самия финал мога да кажа без притеснение, че просто класата е различна. Тази година разликата е доста очевидна, доста голяма. Тук идва проблемът за нашия тим за мотивацията и тренировъчния процес. Много е трудно да мотивираш едни играчи за българското първенство в момент, в който са отпаднали от УЛЕБ и знаят, че каквото и да стане те ще са шампиони и носители на Купата. Не говорим за подценяване. Треньорският щаб прави всичко, което трябва да се прави, всичко което е правилно да се прави, но когато самите състезатели осъзнаят, че са по-добри от другите и то много, тогава е доста трудно да се мотивира един отбор. Но Слава Богу успяхме по някакъв начин, остава само финалът и мисля, че нашият тим ще го изиграе по подобаващ начин”, коментира Сашо Везенков.

По повод евентуалното участие на шампионите в новосформираната Балканска лига догодина Везенков заяви:

„Доста коментирахме това на вчерашния Управителен съвет. Желание от наша страна има. Още преди 2-3 години сме говорили с г-н Златев за тази Балканска лига, на разберете, че ще бъде много трудно за ЛукОйл Академик да играе и в УЛЕБ, и в Балканската лига, и то само поради една причина. Вчера казах на Управителния съвет, че с голямо удоволствие ще играем в Балканската лига, но снощи помислих повече и мога да кажа, че доста, доста трудно ще стане, поради сгъстената програма. Ние трябва да играем във вторник мачове от УЛЕБ, после да пътуваме, а мачовете от Балканската лига трябва да се изиграят най-късно сряда или четвъртък, защото после има държавни първенства. Би било много, много трудно, иначе с голямо удоволствие бихме намерили някаква формула с българската федерация по баскетбол да се включим в самия плейоф, а не да играем на размененото гостуване, за да играем и в двете лиги. Проблемът е в самите дати за провеждане на мачовете. Въпросът ще бъде коментиран и стои на дневен ред. Ще говоря с г-н Златев и тогава ще мога да дам по-конкретен отговор.”