Баскетболният Лукойл Академик оглави класирането в своята Група Н от Купа УЛЕБ след снощната победа над Артланд Драгонс.
Студентите се прибират в София късно тази вечер, а спортният директор на клуба Сашо Везенков сподели от Германия, че в лагера на тима са изключително доволни от поредния успех като гост.

„Атмосферата беше наистина много добра. Залата беше препълнена и се получи празник за баскетбола. Изиграхме един от най-добрите си мачове в УЛЕБ и резултатът е налице. Радваме, че се справихме въпреки контузиите и това, че Чавдар Костов започна като титуляр. Вече всички знаят за какво въпрос и дават всичко от себе си. Добро включване на Лари, който изигра едни много добри 20 минути, при положение, че Перо беше с 4 фаула”, каза Везенков за Гонг и добави:

„Играем мач за мач и гледаме напред. Чакаме Бенетон, но преди това да минат празниците. При победа над Бенетон догодина, може да сме първи в групата. Вече всичко е много, много реално. Осминафиналите са ни задачата от самото начало. Казвал съм, че това е най-добрият ни отбор в последните години и го потвърждаваме. Победихме втория тим в Германия, а това не е малко.”