Има вариант бразилският център на Лукойл Академик Мурило да Роса все пак да остане при „студентите”.

Това обаче ще се реши след срещата на спортния директор на клуба Сашо Везенков първо с президента на Макаби Тел Авив, който е собственик на Мурило, но и от мнението на боса на Лукойл Валентин Златев и треньора Желко Лукаич.

Сашо Везенков коментира от Барселона, където присъства на жребия за елиминациите на турнира за Купа УЛЕБ:

„Става нещо, което и на мен не ми е ясно. Мурило стои в София. Той има перфектен договор с нас. Преди една седмица бих се радвал, ако този младеж би се върнал в нашия тим, но сега нищо не мога да кажа.”

„Имам среща в четвъртък с президента на Макаби за бъдещето на Мурило. Не знам какво го накара да действа така и за три дни да смени своята позиция. Не стои никакъв въпрос за неговото освобождаване, ще бъде наказан или нещо друго, но нека мине първо срещата. Знаете, че е доста трудно да се търси играч на тази позиция.”

„Ще направим всичко възможно. Говоря за УЛЕБ. Трябва ни играч, който да провежда нормален тренировъчен процес. Не е бил нито на тренировка, нито се е явявал на мач. Зависи от треньор на клуба. Трябва да разговарям с президента на клуба г-н Златев. Всичко е въпрос на няколко дни и тогава ще видим.”

„За доброто на отбора на този етап съм съгласен на компромис, но ако треньорът го иска и ако се извини. Нещата не са така лесни.”

По повод противника на 1/16-финалите Вентспилс (Латвия) спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви:

„На този етап няма слаби съперници. Искаме да ги отстраним, за да стигнем по-напред. Ще съберем необходимата информация. Те са отбор от нашата черга. Нека веднъж да прескочим мач от елиминациите и после ще говорим за Динамо. Чакаме с нетърпение тези срещи.”