Спортният директор на баскетболния ЛукОйл Академик, който за пореден път спечели титлата на България при мъжете Сашо Везенков заяви след победата над Черно море с 85:76 точки в четвъртия двубой:

„Тежка година. Много смени на треньорите. Много упреци, може би и към мен. Важното е крайната цел. Ние си я бяхме поставили. Седем пъти сме шампиони на България поред, никой не го е правил. Няма какво да кажа. Наистина съм много радостен. Естествено, че очаквахме отпор от Черно море. Отборите са по-изравнени тази година. Имат изключително добри млади момчета, имат добри чужденци. Играят пред собствена публика, значи всичко е възможно.”

- Какви ще бъдат амбициите на ЛукОйл през следващия сезон?

- Винаги съм го казвал, дайте да се порадваме малко сега на титлата. Има време. Първенството започва много, много късно. Има Европейско първенство. Желая успех на българския национален отбор и ще има време да мислим.

- Къде ще празнувате тази вечер?

- Сега ще се обадя на президента. Той току що се е прибрал. Ще решим къде ще празнуваме. Чака ни и път. Дали ще останем тук или ще пътуваме, ще го реши той.