„Никога не съм коментирал съдийството, но за първи път си позволявам да го направя”, коментира спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков. „Студентите” се прибират към България след загубата само с 1 точка от БК Киев за купа УЛЕБ. „Имаше много ситуации, но в една 30 секунди преди края ни свириха фаул при наша топка и равен резултат. Беше далече от топката, но това е положението. Казвам още веднъж, че съдийството беше под всякаква критика. Животът продължава, радостното е, че ние се класираме, а това беше и нашата задача отначало. Стана изключителен мач срещу един изключително добър отбор, но това е баскетболът – един печели, един губи. Въпрос е от тук нататък и на късмет, за да продължим и в 16-те”, сподели още Везенков.

По повод скандалното държание на бразилеца Мурило да Роса босът на баскетболния ни шампион заяви: „Няма място за яд, защото просто не може състезател от нашия тим да решава дали да пътува или да не пътува. Да Роса се е изказал неподготвен и дължи извинение към всички. Най-вече към отбора. Уведомени са неговите мениджъри и Макаби, които са напълно съгласни с нас. Ние сме го играли това вече преди години и вижте какво се получи. Да Роса ще бъде наказан и то доста сериозно.”

ЛукОйл Академик гостува утре от 18 часа на Черно море във Варна в изтеглен мач от вътрешното ни първенство при мъжете. Двубоят ще се играе в Двореца на културата и спорта. „Мислим само за мача с Черно море. Кацаме във Варна и играем, а после ще мисли за срещата с По-Ортез. После ще си правим анализи на сегашното положение, какво ни трябва и къде сме сгрешили”, каза Сашо Вевенков и допълни: „Надявам се, че Лари О’Банън ще играе утре, но сега действаме по телефона за работната виза. Ако не утре, то следващите мачове Лари 200% ще е в състава.”