Първа загуба като старши треньор на Лукойл Академик записа Сашо Везенков. Тя дойде при домакинството на Балкан снощи с 86:87 точки. Балкан победи шампионите за втори път през настоящия сезон. По този начин баскетболистите водени от треньора Александър Тодоров станаха единственият отбор с положителен баланс в мачовете си срещу Лукойл през сезона – 2 победи и една загуба.

„Цяла седмица говорим, че отборът на Балкан е добре селектиран. Мачът е без никакво значение и за двата отбора и говорим, че трябва да сме мобилизирани, защото ако не сме мобилизирани на 100% няма как да стане. Накрая излезе, че все едно си говорех сам на себе си”, заяви Сашо Везенков пред bgbasket.com.

„Всяка загуба на Лукойл Академик се приема като сензация. Аз не виждам да е станало нещо кой знае какво. Още веднъж казвам, че мачът е за престиж и слава. Балкан от самото начало си водеха, а секунди преди края водехме с 1 точка, но пък изпуснахме два наказателни удара и така и да спечелим. Мисля, че загубата е положителна и малко да видят, че не става така и могат и да губят. Ние не сме тренирали конкретно за този мач. Имаме си програма, по която се готвим за плейофите и се готвим по нея. Не е станало нищо особено”, каза още Везенков.