Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков разкри пред Гонг, че ръководството на отбора ще направи всичко възможно, за да върне американския плеймейкър Антонио Бъркс при това до края на седмицата.

След загубата от АСК Рига на старта на турнира за Купа УЛЕБ с 58:77 точки в щаба на студентите са категорични, че ще търсят плеймейкър.

„Антонио Бъркс ще направим всичко възможно да влезем в контакт с Цървена звезда и още до края на седмицата да го доведем. Тук не искам да упреквам индиректно или директно ФИБА, но разберете, че в разстояние на 14 дни трябваше да ни отговорят какво става с Бъркс, те се замотаха и така се стигна до тук”, коментира Сашо Везенков.

„Наистина е тежка загубата. Независимо дали с 20 или с 1 точки загубата си е загуба. Имаме си сериозен проблем и той е на поста гард, на плеймейкър. Ще се опитаме до 4-5 дни да намерим решение на въпроса. За една седмица трябваше да реагираме и да доведем човек, който да е име и да се включи. Това е. Грешки стават, важното е на време да се оправят и да се вървим напред”, допълни шефът на ЛукОйл Академик.

„Стигна се до загуба, но разберете, че в същото време отборът на Рига е играл мач срещу Жалгирис, докато нашите последни срещи бяха срещу Дунав, Ямбол и Слиевн. Е, кажете, как може да мотивираш и накараш баскетболистите да играят на 120 процента от възможностите си. Ясно е, при загуба вече в България, нещата вече ще са доста по-тежки”, добави Везенков.

Колкото до церемонията преди срещата в Рига, на която бяха почетени знаменитите играчи на Академик от 1958 година – Георги Панов, Любомир Панов, Виктор Радев и техния треньор Божидар Такев, спортният директор каза: „Горд съм, че съм българин. Баскетболът в последните годни е доста назад, а това са едни хора, които са направили много за играта. Нация, която не уважава историята си, не може да върви напред. Искам още веднъж да кажа, щастие е, че го има ЛукОйл Академик, че успяха да се срещнат със съотборниците си в Рига.”