„Арис си е Арис, както и да го коментираме. Все още нищо конкретно не мога да кажа. Те от няколко дни имат нов треньор. Още не са подписали с нови играчи, но в каквато и формация да бъдат, те си остават една от емблемите на гръцкия баскетбол”, заяви спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков, който присъства на жребия за квалификациите за Еврокъп в Барселона.

„Ще бъде доста трудно. Където и когато да играеш с Арис, предизвикателството винаги е голямо. Чакат ни два много хубави мача. Дано и нашият тим да изглежда добре. Започнали сме вече да търсим играчи. След това, където и да отидем, отборите са доста сериозни”, каза още Везенков пред Гонг.

„Студентите” имат желание да играят домакинския си мач срещу гръцкия Арис на 29-ти септември в зала „Универсиада” в София. „Говорихме с ръководството на зала „Универсиада”. Вече знаем и датите, изпратили сме писмо”, сподели спортният директор на ЛукОйл.

Ръководството на шампионите вече работи по селекцията за следващия сезон. „Знаем какво търсим. Говорим сме с доста хора. Започнахме да се свързваме с мениджърите. Искаме първо да подпишем с българските играчи, а после ще видим как изглеждат нещата. Както се купува американец, така се купува и българин. Не знам докога ще може българската федерация да търпи тези работи – да си купуваш твой юноша”, заяви Сашо Везенков, а по повод бъдещето на две от звездите на тима Перо Антич и Уили Дийн каза: „Говорих с двамата. Нищо не мога да кажа сега. Перо Антич сам изрази желание да играе в по-силен шампионат. Имаме разговор с него в понеделник и тогава ще мога да кажа повече неща.”