„Знаете кой е Пини Гершон не по-зле от мен”, заяви спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков по повод възможността известният израелски специалист за поеме националния ни тим-мъже.

Везенков не крие пристрастията си към гръцкия баскетбол, а Гершон в момента води гранда Олимпиакос, срещу който „студентите” ще се изправят утре от 19:00 часа на старта на приятелския турнир в Кипър.

„Говорих с Пини преди един месец. Търсих помощ от него по отношение на някои играчи, искахме съвет. Тогава научих, че дядото на Гершон е българин. Самото му име значи много и би било много хубаво да е треньор на България. Не говорим за финансови претенции, защото ние не можем да ги удовлетворим, но щом дядо му е българин, може би има и друга причина той да се съгласи”, сподели още Сашо Везенков от Кипър, където довечера ще присъства на пресконференцията преди силния подготвителен турнир с участието още на Арис и Керавнос.

„Да се надяваме, че тимът ни утре ще се представи добре срещу Олимпиакос. Срещата с гърците е голямо предизвикателство”, добави още спортният директор на българския шампион.