Спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков заяви след победата на „студентите” във втория мач от финалната серия, че е очаквал двубоят да бъде лесен след начина, по който се разви първото полувреме.

„ Всъщност сблъсъкът се превърна в невероятна драма и можехме да загубим. Не искам да коментирам съдиите. Накрая се получи компенсация. Недоволни има и в двата тима, но това не повлия на крайния изход. Питайте федерацията за съдиите. Сега напрежението е в ЦСКА”, каза Везенков и добави, че иска серията да свърши в петък, когато е третата среща.

От своя страна наставникът на ЛукОйл Академик Марин Докузовски каза, че не си е мислил, че мачът е свършил след като неговият тим натрупа голяма преднина. „ЦСКА нямаше какво да губи в последната част. Може би играчите ми си помислиха, че двубоят е свършил. Всичко зависеше от нас и вината за случилото се в края е в нас самите. Дадохме на ЦСКА самочувствие да вярват ,че могат да ни бият”, заяви македонецът.

„Заслужено победихме. Сега повече трябва да говорим, отколкото да тренираме. Малко по-спокойни сме, но не трябва да си мислим, че ЦСКА сами ще се победят”, допълни треньорът, който каза още, че не иска да коментира отново бъдещето си.