Спортният директор на ОСК ЛукОйл Сашо Везенков си пожела и трите тима спонсорирани от компанията – волейболният ЛукОйл Нефтохимик, женският баскетболен тим на ЛукОйл Нефтохимик и мъжкият баскетболен отбол ЛукОйл Академик да станат шампиони на България, а специално „студентите” да стигнат по-далече в Европа.

Везенков се прибра у нас след като прекара в чужбина празниците и заяви пред ГОНГ на аерогара София: „Каквото и за кажа сега за баскетболния тим, всички в България ще кажат – лесно му е на Везенков да си пожелае шампионска титла. Всички си мечтаят и аз също – ЛукОйл Академик тази година да отиде по-напред в Европа. Скоро пристига един от най-големите клубове в баскетбола – Бенетон Тревизо. Каня всички любители на баскетбола да дойдат в зала „Универсиада” във вторник следващата седмица.”

Сашо Везенков за пореден път коментира, че ЛукОйл няма интерес във футбола: „Отдавна казахме и г-н Златев също, че навлизане във футбола не стои на дневен ред. Няма интерес към Левски.”

В същото време обаче Везенков разкри, че вече се действа по въпроса за нова зала в Правец „Въпрос на много малко време е да се оправят терените и да се започне строежа на тази зала. Тя ще е за подготовка на всичките ни отбори и е част от сериозен проект в Правец”, сподели Сашо Везенков.