Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков бе в добро настроение на жребия за Купата на България, въпреки че изрази недоволството си от представянето на тима в последните мачове.

"Не коментирам вече. След този "силен" мач срещу Левски, и след това с Варна, коментарите са излишни. Когато тръгваш да печелиш купата, тогава не гледаш с кои противници играеш," заяви Везенков след изтеглените съперници - Берое на четвъртфинал, а след това Левски или Ямбол.

Какво се случва в Лукойл след загубата от Левски и тежкия мач с Черно море? "Имаше разговори, как да няма. Аз нямам никакво обяснение за загубата от Левски. Срам ме е. Адмирации за Левски, за старанието и всичко, което правят, но колкото и да говорите, Левски в този си вид... нямам обяснение. Но това е минало. Чакаме Купата с огромно нетърпение, всички са тръгнали да я печелят."

Новото попълнение Никола Драгович играе на позиция, на която Лукойл вече има добри играчи, но според Везенков, за да се спечелят и Купата, и титлата, той е необходим: "Изключително добър баскетболист. Когато се дават пари, не се дават за второ място. Мислех, че можем да минем без чужденец на тази позиция. Но не може да стане. Аз съм голям фен на ограничението на чужденците, но разберете, че това ще доведе до рязко спадане на нивото на бългаското първенство. Заедно трябва да намерим точната формула."

Относно отправеното предизвикателство от треньора на Балкан Александър Тодоров, Везенков отказа да влиза в много полемики: "Моят апел към треньора на Балкан е да си гледа отбора и да не гледа другите. Правилникът го позволява, и те също правят добра селекция."