Пристъпът на носталгия при американеца Кевин Крюгер явно се е увеличил неимоверно, след като си е получил месечната заплата, преди да е изтекъл първия месец от договорните му отношения с ЛукОйл Академик.

„Останах доста изненадан вчера следобед, когато Крюгер за три седмици си взе месечната заплата. Въпреки носталгията, той изчака да си вземе парите за цял месец. Точно след 10 минути казал, че не може да остане повече. Предложихме да доведем, който трябва, а той каза „Не, не искам да съжалявам за цял живот. Аз трябва да се прибера.” Чувам сега, че не е бил щастлив, дори се страхувал за живота си, но бил разбрал, че това е една страна от Източна Европа, както е гледал по филмите. Не смятам, че за нашата страна може да се говори така, но решението е негово.

Отдавна забелязах, че е доста трудно Крюгер да остане в България. Беше ми ясно и го споделих с треньорите и мениджъра на отбора. Работя 7 години с американци и ми беше ясно, че за него, на който баща му е треньор на Лас Вегас, трудно би издържал в България. Не е първият, нито последният, който си тръгва от някъде”, сподели спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

Новото попълнение на ЛукОйл Тони Ейкинс пък има последен шанс все пак да пристигне утре в София.

„Ако не пристигне утре, приключваме с него. Ако не дойде, ние вече търсим различен играч. Тони знае за какво става дума в Европа. Крюгер живееше в най-хубавият апартамент и караше най-хубавата кола на отбора. Ще искаме солидно обезщетение, ако отиде в друг отбор. Правилата на ФИБА са такива, че можем да си търсим правата, когато отиде в друг отбор. Ние не можем да променим България. От това, което чувам от другите американци, България е райско кътче”, каза още Везенков.

„В Еврокъп почти е ясен изходът от нашата група. Тимът ни ще претъпи някои корекции. Ние сме реалисти. Целите ни за България си остават титла и Купа. В момента разполагаме с най-добрите български играчи и е време да докажат, че заслужават мястото си в отбора. Аз съм убеден, че ще го докажат, и нашите момчета също заслужават внимание”, заяви Сашо Везенков по повод бъдещето на шампиона на страната в последните години.