„Диктатурата в днешно време трябва да бъде съчетана с малко дипломация. Мисля, че Георги има всички тези качества, но в същото време вече казах, че за пет дни няма какво да чакаме и какво да променя”, заяви спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков за новия треньор на шампионите Георги Младенов след официалния му дебют срещу Ямбол.

„Имаше много хубави неща на мача, имаше и много как да кажа –детински грешки. Разберете това, което казах и на играчите, смяната на доста треньори, вече на трети треньор, поражда една несигурност в самите играчи. Георги Младенов няма как с магическа пръчка за пет тренировки да промени коренно нещата и ние да искаме някакви резултати, коренно различни от това, което е било. Аз мисля, че и при Петко Маринов отборът постигна добри победи, имаше някои колебания. Убеден съм, че във времето, вече сме първи и в оставащото време ще променим доста играта си най-вече в защита, защото там е проблемът, който видях вчера”, каза Везенков за Гонг.

По темата за поредната треньорска рокада в ЛукОйл Академик и смяната на Петко Маринов с Георги Младенов Сашо Везенков коментира:

„Каквото и да кажа, вие ще кажете обратното. Наистина Петко Маринов има проблеми в Бургас. Той е наш треньор и ще остане наш, докато управлението на спортния клуб е в този си вид. Петко Маринов е част от нас. Беше извикан по спешност, в същото време се получиха доста странни резултати и в Бургас. Рискувахме по този начин там да загубим шампионската титла. Не виждам място за притеснение. Петко е отново треньор на жените. Георги Младенов вече доказан треньор, бе избран за нашия отбор и мисля, че така можем да постигнем резултати и на двата фронта. Георги Младенов е голямо име и дано играчите да учат от него. Треньорската професия е доста особена. Диктатурата в днешно време трябва да бъде съчетана с малко дипломация. Мисля, че Георги има всички тези качества, но в същото време вече казах, че за пет дни няма какво да чакаме и какво да променя. Може да се промени защитата, може да се мотивират играчите, а и Петко Маринов е изключителен мотиватор. Петко е изключително име в българския баскетбол, там не търсим някаква промяна, но Георги има какво да даде на отбора и е роден победител. Мисля, че с него ще постигнем целта.”