Старши треньорът и спортен директор на Лукойл Академик Сашо Везенков заяви, че е бесен на своя тим, че дава възможност на загубилия отбор да оправдава поражението си с реферите. Лукойл победи Черно море за втори път в полуфиналния плейоф, но от варненския тим оправдаха загубата именно със съдиите.

„Мачът се контролираше от самото начало и вие го видяхте. Писна ми. Писна ми, казвам ви, в България да свързват нашия успех със съдиите. Искам да гледат и след това аз съм готов да коментираме с г-н Варчев съдииството, защото Коцев до вчера беше да и не, днес се е променил малко”, коментира Сашо Везенков.

„Но аз затова съм бесен на моите играчи, че при 12 точки, вместо за стане 15 или 20, с това тяхно отношение ние даваме възможност на всички да говорят и да говорят нещата, в които не са прави. Аз, когато съм загубил заставам и поздравявам другия отбор било в Европа, било тук. Гледам видеото и след това коментирам съдийството, но под емоции никога не съм го коментирал”, бе категоричен Везенков.

„Вие видяхте, че беше по-спокойно от първия мач и си вървеше нормално без никакво напрежение, но да ни вкарат 92 точки е несериозно. Във Варна очаквам всичко. Ние трябва да сме подготвени да отидем много сериозно, защото пак ви казвам това са плейофни серии и най-голямо значение в тези мачове има победата. Една загуба в третия мач пак би довела до напрежение и това напрежение се връща при нас. Сега да видя отбора на Черно море, напрежението е при тях и за нас ще бъде по-лесно”, каза още старши треньорът на баскетболния ни шампион.

По повод силната игра на Юре Лалич и на други състезатели от тима, Сашо Везенков коментира: „Не само от Юре съм доволен, а от целия отбор. И от Чавдар, и от Божидар съм доволен. Това е разликата между големите отбори и такива, които ей така си играят. Не може да правим детински грешки. Които довеждат до някакви оправдания от отбора, който е загубил и да почне да говори как съдиите ги убиват. А те как уреждат мачовете и падат от Ямбол никой не иска да обърне внимание. Но така е станало и разбирате ли- бесен съм! Бесен съм на моя отбор, че дава възможност да се случва това.”