Крилото на Лукойл Академик Веселин Веселинов получава повече възможности за изява през новия сезон в Националната баскетболна лига, и дотук оправдава доверието на старши треньора Йовица Арсич. Веселинов и съотборниците му тръгнаха рано-рано в понеделник за Белгия, където във вторник е първият им мач от група D на Еврокъп. След две години отсъствие, шампионите се завръщат във втория по сила европейски клубен турнир, и Веско не крие, че вече никой няма търпение големите двубои да започнат.

„Наистина е много важен мач, първи в групата. Отборът е готов, момчетата осъзнават шансовете за класиране, и всички са мобилизирани да се представят по най-добрия начин,” коментира за Гонг баскетболистът преди отпътуването.

Според него, шансовете са равни, преди да се изиграят първите срещи:„Преди да започнат мачовете, не може да се каже кой е най-добрият в групата. Мисля, че отборът на Остенде е победим, и въпреки че играем навън, трябва да гоним успех на всяка цена. Всеки има шанс за класиране, всички отбори от групата, преди да започнат мачовете. Но ние гоним победа във всеки мач, няма значение дали у дома, или навън. Според мен, начинът по който всички мислим, е да играем всеки мач за победа.”

„Да, определено мотивацията е голяма. За някои от момчетата това са първи мачове в Еврокъп. Мястото на Лукойл е в Еврокъп, не в ЕвроЧалъндж. Но всички чакаме с нетърпение мачовете, да покажем на какво сме способни,” отбеляза Веско и допълни, че въпреки това Лукойл не подценява и българските мачове: „За подценяване не може да става въпрос. Наистина отборите в България са по-слаби от тези, с които ще играем сега в Европа. Треньорът опитва различни състави, почти във всеки мач започват различни състезатели, дава игрово време на много състезатели, може би за да се налучка точният състав. Не че нямаме мотивация, просто чакаме с нетърпение европейските мачове.”

Веселинов си пожела „Армеец Арена” да е пълна за домакинствата на Лукойл в Еврокъп, но е наясно, че това зависи и от представянето на отбора: „Това, че има нова зала, и там се провеждат и баскетболни, и волейболни мачове, и много други събития, е много добре за София, за страната. Но би трябвало да има повече реклама, за да идват повече фенове на мачовете. И отборът трябва да се представя добре и да побеждава, за да ги привлече. Само една хубава зала няма да привлече хората, те искат да видят и нещо на терена. Но е факт, че ще дойдат отбори с Тони Паркър и други играчи от НБА, и това ще е интересно за българските фенове, не се виждат всеки ден такива неща.”

„Всички се чувстваме добре, здравословно сме наред. Има определен напредък що се отнася по сплавта в отбора. Нещата от мач на мач стават по-добре, въпреки че понякога играем по-трудно, има разбиране между играчите и нещата вървят на по-добре,” каза още крилото на шампионите.

„Надявам се да победим. Аз искрено го желая, и съм сигурен, че ще направим всичко възможно, да покажем най-доброто, и да победим,” завърши Веско Веселинов, малко преди да се отправи заедно със съотборниците си към Остенде.

Двубоят Остенде - Лукойл Академик е във вторник от 21.30 българско време.