Завърналият се в състава на Лукойл Академик Веселин Веселинов коментира преди домакинството на турския Пинар Кършияка, че се надява тимът да изиграе силен мач и да стигне до успеха утре в Арена Армеец. Двубоят от 8-я кръг на турнира Еврокъп е от 18 часа.

„Чувствам се добре. Все още се опознавам със съотборниците ми, предимно с новите чужденци, тъй като с българите съм играл. Готвим се за следващия мач. Надявам се да играя и да помогна на отбора да победи. Физически се чувствам добре. Аз не съм спирал да тренирам, а и работих индивидуално с треньор по физическа подготовка”, заяви пред Гонг Веско Веселинов.

Крилото пропусна двубоя с Балкан във вътрешното първенство, но се надява да има възможност да помогне на отбора в предстоящия сблъсък. Веселинов сподели своето мнение за изминалите срещи на Лукойл Академик в групата от Еврокъп до момента. „Доколкото гледах мачовете определено не достига нещо малко и то е винаги в края на мача. Може би в точно този момент трябва да сме най-концентрирани, да играем по-добра защита и да не позволяваме лесни кошове”, коментира Веско Веселинов, а що се отнася до утрешния съперник Пинар Кършияка баскетболистът каза:

„Доста добър отбор. Знаете турското първенство от години е доста добре финансирано и има силни играчи. Жалко е, че Лукойл изпусна да победи в Турция. Сега пак ще гоним победата. Надявам се да играем добре и най-вече да играем добре в защита, защото това е ключът към успеха.”