„Просто трябва да се убием от работа и от ангажименти, за да осигурим финансирането за следващия сезон. Пак казвам, имаше вариант да се случи най-лошото, но спасихме отбора. Ако не използваме лятото пълноценно, белята може да стане след 2-3 месеца”, заяви пред Гонг старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов след края на редовния сезон в Националната лига. Плевенчани загубиха като гости на Левски със 79:108 точки. Двата отбора ще играят един срещу друг и в четвъртфиналите, като първата среща е на 3-ти май в София.

„Не съм доволен спортно-технически от представянето на отбора. Единствената ми надежда е, че спасихме клуба, спасихме много неща. Не мога да се сърдя на момчетата. Много месеци играха и без заплащане, държаха се мъжки. Не се случиха тези неща, които се случиха с други отбори – да се разтрогват договори, да напускат. Така че за нас на две части мога да разделя сезона – спортно-технически не съм доволен, но при голямата, уникалната криза, която се създаде в нашия отбор съм щастлив, че в последните кръгове играем и не се отказваме въпреки трудностите. Наясно съм, че много неща ни липсват в състава, наясно съм с много неща, но според мен в последните месеци момчетата показаха, че могат да играят добър баскетбол. Изиграхме много добри мачове и срещу първите 4-5 отбора, бихме Черно море преди една седмица, така че донякъде съм склонен да прощавам тези грешки, които допускаме от спортно-технически характер”, коментира още Великов и добави по повод предстоящите плейофи:

„Искам да видя да играем баскетбол и да покажем характер. Да покажем, че въпреки нещата около нашия тим, имаме лице и имаме облик. В тези месеци това се стараех да повтарям на играчите и се надявам, че в плейофите наистина ще покажем характер на терена.”

На въпрос какво очаква от сблъсъка със Спартак Плевен в четвъртфиналите на първенството, предвид това, че тимът му е фаворит в двубоя, наставникът на Левски Тити Папазов каза:

„Независимо от това ние трябва да подходим сериозно. Виждате, че днес започнахме лошо мача. Ние сме и по-натоварени в момента, работихме много добре тази седмица. Надявам се, че ще извлечем максимума от тези мачове, да можем да използваме целия отбор. Славейков не е готов още, но се надявам в следващите 10 дни да навакса.”