Старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов очаквам сериозна конкуренция този сезон в Балканската лига. Тимът му стартира в Лигата на 14-ти октомври с домакинство на ОКК Белград.

„Според мен изиграхме по-малко контроли, отколкото трябваше преди сезона. Имахме проблеми с контузии, които в този период се оказа доста важни за нас. На Владо Маринов и на Роб Престън в Ямбол. Не сме още на максимума от това, което искам. По-хубаво да почнем първенството в такова състояние. Може да е за добро. До сряда остават малко дни. Срещаме ОКК Белград. Винаги треньор, който се занимава с баскетбол, има опасения, когато се изправя срещу сръбски отбор. Вярвам, че по-важна в този момент е победата”, коментира Великов пред Гонг.

„Балканската лига е добър формат с отбори от нашата черга. Една-две години играхме в Купите на Европа. Исках повече мачове на международен терен. Естествено в Плевен има голям интерес. ОКК Белград не беше в добро състояние, но от тази година се върнаха в първа дивизия на Сърбия. Този тим си има своите достойнства”, заяви още Дарин Великов, а по повод старта на Националната баскетболна лига следващата събота каза:

„Мога да кажа, че тази година според мен първенството ще е изключително силно. От първо до седмо място отборите могат да се победят. Доста ще е оспорвано.”