Старши треньорът на Спартак Плевен Дарин Великов има сериозни проблеми с контузии в своя състав, но въпреки това днес успя да създаде куп проблеми на Рилски спортист. Плевенчани загубиха, но само с 11 точки и са с по-добра точкова разлика от Рилецо в преките двубои.

„В моментите, в които можехме да спечелим мача, допуснахме много технически грешки, пропуснахме наказателни удари. Ние в момента не сме в оптималното си състояние, има спад след купата. Имаме контузии на основни състезатели, ние не сме от отборите, които имат ресурси, скъпа селекция,” заяви Великов след срещата в Самоков.

„Аз съм доволен от отбора, в последните минути играехме, за да не загубим с разлика, която да ни прати в отрицателен коефициент със Самоков. Радвам се, че ние сме в предимство в серията. Ние сме единственият отбор, който още не бе падал тук в тази зала този сезон,” добави наставникът на бронзовите медалисти за Купата.

Относно шансовете на Спартак за запази третото място в НБЛ, в конкуренцията на Рилецо и Черно море, той отбеляза:„Шансовете ни са същите като на другите отбори. В началото никой не ни броеше за нищо, за никакви трети неща. Ние сме отбор, който седи на земята, не се съобразяваме с никого, дали играем с първия, втория или четвъртия, аз уважавам всички отбори. Тази година всеки отбор, който стане шампион, втори, трети, го заслужава. Не мисля за места сега.”

За травмите да двама от лидерите на отбора, Саша Топчов и Илия Станков, Дарин Великов обясни:„Не са готови, вчера направиха първа тренировка, опитах се, три-четири минути да играят, но не са готови. Лошо е, че имаме четири поредни гостувания, през три дни, но се надявам, че след всеки един мач изглеждахме по-добре.”