Старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов се надява играчите му да запазят спокойствието от последните дни и в утрешния първи четвъртфинален сблъсък с Рилски спортист. Двубоят между плевенчани и шампионите от Балканската лига е може би най-интересният от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна лига. Спартак е домакин на Рилецо в петък от 18:00 часа в зала „Балканстрой”. Играе се до две победи от три възможни срещи.

„В добро състояние сме. Знаем, че този плейоф е много важен и тежък. На такъв етап има доста напрежение в играчите, сега всяка грешка е фатална, но ние в подобни ситуации през сезона работихме добре. Притеснява ме да няма свръх очаквания. Надявам се, че ще излезем утре и ще изиграем един мач, който трябва да спечелим. Не се самозалъгвам, че ние сме един от отборите, които играят успешно срещу Рилски спортист. Доброто ни представяне до този момент съхрани по-големи очаквания към нас. За нас е важен мачът утре като първа крачка. Очакванията от публиката са големи. Надявам се, че ще запазим спокойствието от последните дни”, коментира пред Гонг Дарин Великов.

В другите две четвъртфинални двойки в петък Евроинс Черно море приема Ямбол от 18:00 часа в зала „Христо Борисов” във Варна, а Сливен е домакин на Левски от 17:00 часа в зала „Диана” в Ямбол, след като двата тима размениха домакинствата си.

Шампионът Лукойл Академик се класира директно за полуфиналите, защото отборите в Лигата останаха седем.