„Контузията на Роб Престън се отрази много”, бе категоричен старше треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов след поражението на тима му като гост на Левски с 73:106 точки в зала „Христо Ботев”. Американският състезател на плевенчани пък е със съмнение за скъсани връзки на коляното след като получи травма през първото полувреме.

„В последните ни две гостувания са след два наши мача за Балканската лига. Явно трудно успяваме да изиграем в една седмица два мача на ниво. Имахме малко време за възстановяване. Според мен тази неприятна контузия на Роб Престън, която се получи в началото, повлия на настроението ни за игра. Спряхме да играем в защита. Имахме много свободни позиции, но и това го има в баскетбола. Проблемите ни дойдоха от защитата. Явно отборът спря да играе с характера, с който трябва да се играе срещу Левски. Ние бяхме извън четворката, дори и да бяхме победили, но не това е най-важното. Третият тим ще е с една точка от последния. Представете си какви прейофи предстоят. Нито един отбор не е загубил нищо и никой не е спечелил нищо. Изключение са ЛукОйл и Левски, които са с класа над останалите”, коментира Великов.

„За първи път от миналата седмица бяхме в пълен състав. Роб е със съмнение за скъсани връзки. Дано да не е така и сезонът да не завърши за него. Много ни липсваше днес. Нямаше как да противодействаме на Коул и на Харпър. Джо Кенерли играе на приливи и отливи, а в последния месец е в лошо състояние. Доволен съм от нещо що се отнася отборната ни игра”, каза още Дарин Великов.