Старши треньорът и лидерът на баскетболния Спартак Плевен - Дарин Великов и Хрисимир Димитров бяха единодушни, че плевенчани трябва да забравят по-бързо загубата от ЦСКА тази вечер и да мислят само за предстоящия сблъсък от Еврокупата на ФИБА срещу гръцкия Олимпия Патра на 30-ти октомври.

„Неприятно поражение и просто съм учуден, че играхме толкова слабо. Жалко, че загубихме и то с такава разлика, но трябва да си вземем поуки и да забравим този мач. Не сме се пазили за евротурнитите, просто играта ни не се получи тази вечер. Не можахме да отговорим на по-агресивната игра на ЦСКА”, коментира баскетболистът на Спартак Плевен Хриси Димитров.

Наставникът Дарин Великов каза: „Не заслужавахме да бием. Отборът подходи несериозно. Сякаш състезателите вече бяха прехвърлили мислите си за мача във ФИБА. ЦСКА изигра много добър двубой в защита. Ние допуснахме много брак, а плеймейкърите имаха слаб мач. Показваме непостоянна игра. Причината май е в мотивацията, но ще се постараем във времето да изчистим този проблем.”

По повод евро-двубоя следващата седмица с гръцкия съперник Великов сподели, че това е един много сериозен отбор. „Гърците са амбицирани за успех след слабото си представяне миналия сезон. Имат силна селекция 3-4 милион евро и 7 чужденци. Гледах записи с техни срещи. Предстои ни тежък мач, но ще се радвам да бием в Плевен. На реванша ще е много трудно”, заяви Дарин Великов.