През 2001 година един българин облича екипа на националния отбор на Франция. Това е Васил Евтимов, който с "петлите" участва на Европейското първенство в Турция. Тогава е и дебютът с националния екип на настоящата звезда Тони Паркър, като той е само на 19 години. Само след дни той ще гостува в София с ASVEL Вильорбан на Лукойл Академик, а феновете в столицата ще имат възможност да видят истинска световна баскетболна звезда.

Интересен факт е, че Евтимов и Паркър делят една стая по време на Европейското, а за BGbasket.com настоящият център на Левски разказа за познанството си с френския плеймейкър:

"С Тони Паркър се запознах точно преди Европейското първенство през 2001 година. Тогава той беше много млад - на 19 години, а аз бях на 23 и двамата бяхме новобранци в отбора. Двамата деляхме една стая на самото първенство и помня много добре, когато загубихме мача срещу Русия за 5-о място, което тогава носеше класиране за Световно, той ми бе казал, че един ден този отбор ще бъде негов и ще го класира за Олимпиади, Европейски и Световни първенства. Това ми остана като спомен, защото когато човек е млад и чуваш такива неща от него можеш само да му се радваш.

Той наистина още тогава беше много добър като играч, но пък беше млад и все още не се знаеше дали като мине времето ще стане това, което е. След това го взеха в Сан Антонио и още първата година стана шампион на НБА и оттам тръгна неговата слава.

Аз с него не съм се виждал много отдавна, сигурно именно от тази година. Най-вероятно той сега е пораснал, но аз мисля да отида на мача с Лукойл Академик и ако имам възможност да го поздравя, ще го направя.

След Европейското първенство сме говорили само веднъж относно един агент, тъй като и двамата бяхме представлявани от един и същ. Първоначално той беше само негов, след което ми се обади и каза, че иска да ме представлява и аз се консултирах с Тони, но оттогава не сме разговаряли.

Последният ми опит беше през 2009 година, когато потърсих неговият агент, за да говоря с Тони ако може да ми помогне с френската федерация, тъй като исках да играя за България. Така и не можахме да се чуем, тъй като той не ми даде номерът му, а много добре знаеше, че се познаваме и, че сме играли в един отбор."