Тренорът на Черноморец Васил Евтимов коментира загубата с 74:87 от Балкан Ботевград в първия мач от финалния плейоф в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). 

"Резултатът от мача е съвсем нормален, като се има предвид показаното от нашия отбор. При подготовката за този първи мач казах на играчите: Ако вие сте доволни само да играете финал, без да се стремите към успех - просто ми кажете. Да не губя енергия, да изиграем още два мача и серията да приключи. Първите осем минути изглеждахме много добре. И изведнъж - всичко рухна. Всеки започна да играе един на един, топката спира да се движи. Мунис Туту е със стрелба 12-1 и е със 7 грешки", сподели Евтимов след срещата.

lap.bg
10 снимки

"Макол Моайен го няма от началото на месец май - по една или друга причина го няма, не знам. Но това са ни двама, които играят в първите пет. Аз все едно играя с трима срещу пет, тях просто ги няма, те нямат никакво присъствие на терена. Нашата организация в нападение е под всякаква критика. Така не може да се играе баскетбол. Ще преспим два дни, ще се върнем в понеделник и ще се опитаме да играем по различен начин. По начина, който ни е довел да стигнем точкова далеч в първенството. А не като днес. Ние имаме 12 асистенции, другият отбор има 25. От втори шанс точките ни са 7, те имат 16 - значи ние не се борим. Без битка няма да стане", допълни треньорът на Черноморец.