Българинът и френски паспорт Васил Евтимов замина днес за Италия, за да подпише договор до края на сезона с отбора на Реджо Емилия. Така той напуска състава на Левски, в който започна сезона, информира официалният сайт на баскетболния клуб.

Изчакващ изгодни оферти, Евтимов започна тренировки с отбора на Левски от началото на сезона. Така той бе картотекиран при „сините” и дори има 5 изиграни мача. В тях 208-сантиметровият баскетболист се представя много добре и до този момент е най-полезен за тима си с най-голям коефициент от 24.2 средно на мач.

Евтимов бележи по 15.8 точки и хваща по 10.6 борби на мач този сезон. В три от срещите си той направи дабъл дабъл, а само в мача с Лукойл Академик не успя да постигне двуцифрен брой точки. За съжаление той играе с леки контузии в лявата ръка и едната пета, които му пречат да бъде още по-силен в изявите си. Поради тази причина Евтимов пропусна последните срещи на Левски.

Баскетболистът игра за Групо Капитол Валядолид миналата година, но отборът му не успя да запази мястото си в елитната дивизия на страната. След сериозна финансова криза двете страни се разделиха като Васко има да получава пари от престоя си в този испански клуб.

Реджо Емилия е отборът, в който се подвизава бившия играч на Лукойл Академик Браянт Смит. До този момент те вървят много добре в първенството на италианската Лега Дуе като са на крачка от челото. Отборът носи звучното име Тренквалдер и има 5 победи и 3 загуби, и дели трето място с още четири отбора.

Ръководството на Левски изрази благодарността си към Евтимов за усилията, които той положи, за да помогне на отбора в първите мачове от сезона.

Сега Евтимов се връща отново в Италия, където игра преди две години във Фортитудо. Той ще опита да помогне на новия си отбор да влезе в елита или поне да се задържи в челото на класирането през сезона.