Старши треньорът на БК Черноморец Васил Евтимов беше доволен от победата на своя тим като гост на Рилски спортист в Арена "Самоков" със 79:73 в първия мач от полуфиналната серия на плейофите на Националната баскетболна лига за мъже. Вторият мач е на 15 май отново в Самоков от 19.00 часа.

"Наистина моите момчета ме зарадваха с тази победа, но мачът е в борбите и в защитата. Много малко отбори, да не кажа почти никой, е удържал Рилски спортист до 73 точки в тяхната зала. На Купата вкараха 69, а седмица преди това 72. Аз не искам да се надвкарвам с Рилски, особено в тяхната зала. Искам всеки мач, стъпка по стъпка, да печелим със защита. Днес спокойно можехме да бием с 15 точки, ако високите ми играчи бяха в Самоков. Те още са горе, на ски курорта, не знам къде са, но сега ще проведа сериозен разговор с Моайен и Нзи. Те изпуснаха едно 6-7 точки под коша, които трябва да вкарат. Те са професионалисти и аз изисквам от тях тези кошове да бъдат вкарани", каза Евтимов.

"И без тях днес успяхме да се справим. Повеждаме 1-0 и след два дни ще излезем отново с нагласата да пазим и да се борим, това е. Имаме 14 грешки, аз искам от тях да изгубим топката 13. Когато губиш топката 12- 13 пъти като гост е добре. Всичко над 16- 17 започва да става притеснително. Те загубиха топката 9 пъти, а ние 14, за което съм доволен. От тях 3- 4 паса им казах, че трябва да са сигурни, че пасът ще мине. Не искам да играем на никакви рискове. Не е моментът да се рискува абсолютно нищо. Предпочитам по- простия пас, този който ще стигне, отколкото прекрасен пас със асистенция. Преди мача реших да поднеса и аз някаква изненада. Мисля, че със сигурност те са се готвили за него. Просто опитах нещо и днес то провървя. С неговото включване от пейката ние ставам с 34 точки от пейката, което за нас е нечувано. Днес той наистина изигра добър мач, но това е само един мач. Серията е дълга и от него ще очаквам да бъде отново готов в понеделник", добави наставникът на тима от Бургас.