Варна ще е домакин на шестото поредно издание на баскетболния Мач на звездите у нас. Шоуто ще се проведе на 29-ти март, като 90 състезатели от българския шампионат ще се борят за 20 места. За първи път обаче двубоят ще се състои под шапката на Националната баскетболна лига.

Гласуването за съставите и стартовите петици ще се проведе на официалния сайт на HDI Мача на звездите - www.all-star.bg. Първата част на гласуването ще е от 1-ви до 15-ти март, а в вторият етап ще се преведе от 16-ти до 23-ти март, когато ще са ясни стартовите петици. Традиционно ще има и треньорски квоти. Паралелно има възможност феновете да гласуват и за треньорите на двата тима, като това са наставниците на 6-те тима от Националната баскетболна лига, а ЛукОйл остана без треньор.

Шоуто ще е съпроводено с конкурсите за стрелба от тройката и за забивки, но организаторите ще опитат да приложат идеи от НБА и се планира и конкурс за стрелба от различни позиции. Възможно е дори да има награден фонд за победителите в звездния сблъсък.