Няколко от най-влиятелните фигури в баскетболните срещи ще се опитат да убедят боса на ЛукОйл Академик Валентин Златев да оглави баскетболната федерация. Бъдещето на родната централа ще бъде определено най-много 10 дни след празниците. Това стана ясно от думите на заместник председателя на Евроинс Черно море Симеон Варчев на пресконференция в морската столица. Поводът за пресконференцията бе финалите на младежката лига по баскетбол.

„Събрали сме се 9 души и сме решили да проведем среща с Вальо Златев. Ще му предложим да стане президент на федерацията. Той го заслужава. Трябва ни човек, който да има финансова стабилност и да гарантира такава на спорта ни. Трябва ни представителен човек. Парите от Министерството на спорта са около 1 мил. лева. Бюджетът на федерацията ни стига обаче до към 2,5 мил. лева. Разликата от тези пари трябва да я търсим ние”, коментира Симеон Варчев и добави:

„Мишо Михов успяваше. Сега търсим също човек, който може да се справи. Г-н Златев е фигура от висшия бизнес, общува с такива хора и смятаме, че е подходящ за шеф на баскетбола. Ако откаже, ще мислим. Засега обаче с него не е разговаряно. Разбрали сме се тези 9 души да нямаме солови акции. Заедно влизаме при г-н Златев и разговаряме. Всичко останало, което се изписа в пресата не отговаря на истината.”