Президентът на БК Черно море Порт Варна Симеон Варчев е категоричен, че отборът ще играе докрай в полуфиналната серия срещу Лукойл Академик и няма да се предава. Той вярва, че утре варненци могат да постигнат победа, ако вкарват така, както бе във втория мач срещу Лукойл и успоредно с това покажат играта си в защита отпреди половин година.

"Срещу Лукойл Академик изиграхме два коренно различни  мача. Първият ден играхме много страхливо и уплашени. Защо не мога да си обясня, но това беше истината.  Във втория мач играхме доста наперено, но за съжаление и доста глупаво. В същия този мач съдиите доста подкрепиха нашия съперник, независимо че г-н Везенков казва, че това не е истина. Гледахме мача два пъти на видеозапис и потвърждавам това, че съдиите доста им помогнаха. Надявам се във Варна да стане хубав мач и много ми се иска да победим".

"Полагаме всички усилия. Водим индивидуални разговори със състезателите, правим разбори, гледаме видеозаписи. Полагаме всички усилия, за да победим утре. За да се поздравим с победа, трябва да вкарваме, както вкарвахме в зала "Универсиада" във втория мач и да пазим така, както пазихме преди половин година, или преди 3 месеца.  Подобрим ли защитата и запазим ли нападението, мисля, че ще победим. Ще се борим докрай, няма да се предаваме!", коментира Варчев.