Заместник председателят на баскетболния Евроинс Черно море Симеон Варчев заяви, че основните фактори за успеха на варненци в мачовете като домакини срещу Левски са два.

„Успяхме да убедим плеймейкърите да не задържат толкова топката и играхме по-добре в колективен план в защита, а публиката е емоционалния двигател на състезателите”, коментира Варчев преди петия двубой в неделя в София от полуфиналната серия.

Тримата абитуриенти в лагера на Черно море Александър Янев, Тихомир Желев и Васил Кьосев ще пропуснат бала си и ще пътуват със съотборниците си.

„Чест им прави, че избраха мача. Ще прескочат едни от паметните дни в човешкия живот - абитуриентския бал. Те избраха без никакъв натиск или уговорки да пътуват с отбора. Петата среща е със съвсем друг заряд. Сега това е последният мач, трябва да сме мобилизирани пък каквото стане. Нашият тим тази година е първи по непостоянство и какво и да кажа, може да стане точно обратното. Може и да стане спасение на сезона, но може и да не спечелим. Тръгнахме с голяма кошница. Спонсорът ни имаше желание за нещо по-голямо, но не се получи”, заяви още Симеон Варчев и потвърди, че Черно море ще бъде подкрепян в зала „Христо Ботев” от свои привърженици, които ще пътуват с автобус от Варна.