Заместник председателят на баскетболния Евроинс Черно море Симеон Варчев разкри, че решението за смяната на досегашния старши треньор Даниел Димитров със сърбина Предраг Баднярович е било взето още след загубата от Рилски спортист в Самоков на 9-ти този месец. „Тогава започнахме да търсим заместник. Искахме по-добър треньор и го избирахме от 14 кандидати. Препоръча ни го и Светислав Пешич. Бил е наставник на мъжки отбори в Сърбия и Гърция и е станал шампион на Египет. Треньор е на националния на Египет. Днес подписахме договора с него”, сподели Варчев.

Колкото до Даниел Димитров идеята на президента Асен Христов е да му бъде предложено да остане в щаба на новия сръбски наставник като помощник-треньор. „Утре ми предстои сериозен разговор с него, а с Асен Христов в сряда”, потвърди Симеон Варчев и добави:

„Дълбоко съм убеден, че Предраг ще се справи по-добре. Треньорската професия се учи. Даниел е с малко опит. На този тим му трябва треньор с повече опит. Убеден съм, че ще има голяма промяна в играта ни. Амбициите ни са да започнем да удовлетворяваме феновете си, защото поне аз не помня Черно море да е играл толкова грозен, беззъб и бих казал апатичен баскетбол. Винаги сме имали характер. Желанието да даваме всичко от себе се е съществувало.”

Пред погледа на президента на българската федерация по баскетбол Михаил Михов варненци загубиха от шампиона ЛукОйл Академис с 80:93 точки. Първата част на срещата започна равностойно, след което „студентите” започнаха да трупат преднина, която достигна 16 точки. През втората четвъртина гостите постепенно увеличаваха аванса си, който стигна 22 точки при 19:41. Последваха отлични отигравания на играчи на Евроинс Черно море, които отбелязаха 10 точки и намалиха разликата до 10 точки при 39:49. Тази разлика се запази до полувремето. За ЛукОйл Академик отлични изяви показа капитанът Тодор Стойков, отбелязал 23 точки. Играта в третата част бе равностойна, но и двата отбора допускаха много грешки в атака, и в защита, а през последните 10 минути баскетболистите водени от треньора Любо Минчев бяха по-добрият отбор. До края на мача те нямаха проблеми, поддържаха аванса си и заслужено спечелиха.

„Не знам на какво са се надявали феновете, но накрая ни псуваха, което е обидно за клуба”, завърши Варчев по повод евентуалните надежди на привържениците на Евроинс Черно море, тимът да повтори успеха на Спартак Плевен от преди няколко дни, като победи шампиона.