Сериозни финансови санкции заплашват баскетболистите на Черно море, ако продължат със слабата си игра.

„Много съм недоволен от представянето ни в последно време. Годината е лоша”, заяви заместник-председателят на варненския тим Симеон Варчев, който по-късно ще проведе среща с играчите, за да ги запознае с опасността да се простят с част от възнагражденията си. „Явно някои от състезателите ни не разбират от добро, а Спас Натов е прекалено интелигентен човек за тях”, каза още Варчев разкривайки, че е най-разочарован от представянето на Левен Белберов, Пламен Алексиев и Владимир Маринов.

Снощи Черно море претърпя загуба от ЛукОйл Академик в първа среща от четвъртфиналите за Купата на България, а утре е реваншът във Варна.

Добрата новина за варненци е бързото възстановяване на Атанас Радев от контузията в коляното, която го мъчи от края на миналия месец. Днес крилото мина преглед в София, който показа, че не се налага операция. Радев ще почива още седмица, след което започва леки натоварвания.

По-тежка е травмата на Атанас Пенев, който през тази седмица ще се подложи на хирургическа интервенция на скъсани връзки на коляното.