„Шансовете ни с Балкан са 50:50, въпреки домакинското им предимство. Доволен съм от шестото място. Дано да продължим да играем все по-добре”, заяви заместник председателят на варненския Черно море Симеон Варчев. Черно море Порт Варна ще гостува на Балкан на старта на четвъртфиналите в Националната баскетболна лига за мъже.

Двубоят е на 29-и април от 18 часа в зала „Балкан” в Ботевград. В останалите четвъртфинали на 28-и Левски приема Берое, а на 29-и са мачовете Лукойл Академик- Черноморец и Рилски спортист- Ямбол.

„Сега сме в шестицата с противник Балкан. Това е отбор с традиции и добър треньор. Няма да е никак лесно. В Ботевград се играе изключително трудно. Там трябва да имаш характер, за да издържиш и да победиш. Какво да си поставяме задачи, те са достатъчно големи хора. Няма опасност за вирване на носове. Според мен количеството премина в качество. Тренировъчният процес даде резултати в края на първенството.”, коментира Варчев, а по повод бъдещия финал в първенството, каза:

„Погледнато на пръв поглед може да се каже, че Лукойл е абсолютен фаворит. Но три пъти да победиш не е никак лесно. Мисля, че финалът ще е много оспорван и ще завърши в пет мача, няма да завърши в три.”