Заместник-председателят на варненския Евроинс Черно море Симеон Варчев заяви след успеха на неговия тим над Рилски спортист при подновяването на редовния сезон в Националната баскетболна лига. „Доволен съм. Важна победа за нас след три поредни загуби в три различни първенства. Трудно е да се вдигнат състезателите. За няколко дни сменихме целия тренировъчен ритъм. Говорихме доста. Струва ми се, че днес играхме с голямо настроение и желание. Защитата победи”, коментира Варчев.

По повод реакцията на играчите след смяната на сърбина Предраг Бадняревич Симеон Варчев сподели: „Ами аз държах една реч 40 минути. Като излязох ми казаха, че американците правили салта от радост пред залата. Предишният треньор се държеше доста деспотично.”

Варчев призна още за назначаването на Бадняревич: „Направихме го за добро, ама излезе не за добро. И ние като ръководители също грешим, но сега трябва да вървим напред.”

„Струва ми се, че е реално да търсим място в тройката, но трябва да имаме първо характер и второ – спортен шанс”, завърши Симеон Варчев за Гонг.