Президентът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Валентин Златев заяви след успеха на тима над Левски във втория кръг на първенството, че е харесал сблъсъка, а вариантът за ново попълнение при „студентите” не е изключен.

„Мисля, че се получи добър мач, първи за сезона с Левски. И двата отбора играха добре. Убеден съм, че и двата отбора имат по-голям потенциал. Сигурно Левски не може да ни бие, защото сме малко по-добри. Аз ви казах, харесах и Левски, добър отбор са направили. Трябва да уважаваме противника. Показаха добра игра и имаха своите шансове за победа на един етап. Но мисля, че при нас опитът, рутината, тези 10 години на върха си дават значението и отборът ни наистина е силен”, коментира Валентин Златев.

На въпрос, дали отборът ще вземе нов играч за следващите мачове в Еврокъп, Златев отговори: „Дано да тръгнем добре. И такъв вариант съществува. Ще играем в Арена Армеец. Дай Боже, да ни носи победи. Не съм говорил още с щаба. Имаме такава договорка да се наблюдават играчи. Ще видим и локаутът как се развива.”

„Продължавам да твърдя, че без български играчи, българският баскетбол не може да се развива. За съжаление амбицията за класиране в Европа ни подтиква да взимаме и чужди играчи, но имам категоричното мнение, че български играчи трябва да има максимално в отбора”, каза още Валентин Златев след двубоя в Правец, който той изгледа в компанията на малкия си син.

На въпрос, дали синът му харесва баскетбола, Златев с усмивка коментира: „Ами да. Метър и седем е на три години. Вече готов баскетболист.”