Президентът на Лукойл Академик Валентин Златев ще присъства на официалната пресконференция преди двубоя на откриването на купа УЛЕБ в Рига с участието на местния АСК Рига и българския шампион в понеделник вечер. Със срещата ще се отбележи 50-годишнина на европейските клубни турнири.

Час преди откриването Златев ще говори пред журналистите редом с боса на Евролигата Жорди Бертомеу и кмета на града и президент на АСК Рига Янис Биркс. Непосредствено преди мача на Лукойл пък със специална церемония ще бъдат почетени ветераните, които също ще пътуват със „студентите”.

Баскетболистите на Лукойл Академик пък ще загреят с двубой от Балтийската лига за откриването на купа УЛЕБ в Рига. Играчите на Желко Лукаич обаче ще бъдат на трибуните в неделя, а не на терена. „Студентите” ще изгледат на живо срещата между Барънс/ЛМТ и Лиетувос Ритас в Рига.

Българските шампиони ще пристигнат в латвийската столица ден преди откриването на тазгодишното издание на европейската надпревара. Делегацията, в която се включват и четиримата ветерани от славния отбор от 1958 година, ще пътува в неделя сутринта за Рига с полет през Прага.